درب سردخانه:
یکی از اصلیترین مراحل طراحی سردخانه انتخاب درب آن با توجه بهنوع سردخانه است. در واقع دربها، موثرترین عامل بر میزان مصرف انرژی سردخانه بهطریق تبادل هوا بهدلیل ارتباط آن با محیط بیرون هستند. تعداد باز و بسته شدن درب بهدلیل افزایش نفوذ هوای خارج بهمحیط داخل، باعث کارکرد بیشتر سیستم تبرید سردخانه شده و میتواند مصرف انرژی را تا 50% افزایش دهد، درنتیجه بهکار بردن درب سردخانه استاندارد و مناسب تاثیر بهسزایی روی کارکرد بهینه سردخانه دارد.
درب های سردخانه با توجه به شرایط دمایی و ظرفیت سردخانه در انواع مختلف تولید و عرضه میشوند.
برای شرایط دمایی سردخانه بالای صفر معمولا از درب های به ضخامت ۷سانتی متر و ۱۰ سانتی متر استفاده می شود. برای سردخانه های با ظرفیت کم معمولا از درب های لولایی استفاده می شود ولی در سردخانه های با ظرفیت بالا به علت تردد لیفتراک و حجم بارگیری بالا و تردد بسته های حجیم درب های ریلی کاربرد دارد.
از نکات مهم درب های سردخانه زیر صفر، تعبیه المنت در درب سردخانه برای جلوگیری از یخ زدگی درب است.
انواع درب های سردخانه:
درب سدخانه لولایی:
درب سردخانه ای لولایی به دلیل مکانیزم سادهای که دارد از گذشته تا کنون به عنوان پرکاربردترین درب های سردخانه شناخته میشود. سادگی مکانیزم، قیمت پایین عمر بالا و راحتی در استفاده و نصب، از مزایای درب سردخانه لولایی میباشد.
درب لولایی با توجه به اتلاف حرارتی بالایی که در هنگام باز و بسته شدن ایجاد میکند بیشتر برای سردخانههایی مناسب است که رفت و آمد در آنها کم باشد.
درب سردخانه کشویی:
درب سردخانه ریلی یا کشویی برای باز و بست شدن مکرر مناسب است. علت این امر اتلاف کم و تبادل هوای پایین هنگام باز و بست درب سردخانه ای کشویی است. در سردخانههای بزرگ دربهای کشویی از نوع موتوردار هستند که باعث افزایش سرعت باز و بسته شدن و رفع نیاز به نیروی دست برای باز و بست میشود.
همچنین دربهای کشویی به فضای کمتری جهت باز و بسته شدن نیاز دارند و برای اجرا در ابعاد بزرگ بسیار مناسب هستند.